Начало За нас Реклама Контакти

Черни миди на грил с ароматно масло

Снимка за Черни миди на грил с ароматно масло
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Дори и да сте далеч от лятното море, с тази рецепта можете поне да усетите вкуса му. Черните миди, тази плажна класика, вече се намират и по магазините, така че не ви остава друго освен да ги съчетаете с екзотичните аромати на джинджифил, кимион и лимон и да им се насладите заслужено.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 кг почистени черни миди
  • 4 с. л. меко краве масло
  • 2 скилидки чесън, ситно скълцани
  • 1 ч. л. кимион
  • 1 ч. л. настъргана кора от лимон
  • 1 с. л. настърган джинджифил
  • 1 щипка сол
  • 1 червена чушка, нарязана на ситно
  • 1 връзка магданоз, нарязан на ситно
  • 1 лимон, нарязан на тънки резени
  • за гарниране:
  • 1 лимон, срязан на четири
  • 2 с. л. пресен магданоз
  •   бял пипер на вкус
  •   пресен хляб

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Мидите се разпределят на четири порции, които се поставят върху четири големи парчета алуминиево фолио.

  2. 2.

    Маслото се разбърква с чесъна, кимиона, кората от лимон, джинджифила и солта. Разделя се на четири и се поставя върху всяка купчинка миди. Разпределят се и червената чушка, магданозът и лимонът. Пакетчетата се затварят и се слагат върху нагрят грил, грил-тиган или във фурната за 10-12 мин. Мидите, които не се отворят, се изхвърлят.

  3. 3.

    Сервират се в купи, гарнирани с парче лимон и магданоз и поръсени с бял пипер и пресен хляб за ароматния сос.


Юли 2008
Още подобни рецепти
Коментари