Начало За нас Реклама Контакти

Чапче

Снимка за Чапче
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Това е най-популярното ястие с паста на Корейския полуостров. Отношението към храната в този край на света ясно си личи в стриктната последователност на приготвянето на чапче и в специалното внимание, отделено на всеки продукт. Със сигурност си заслужава да спазите рецептата, която ви предлагаме.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 200 г телешко контрафиле, нарязано на много тънки ивици
  • за маринатата на месото:
  • 2 с. л. пресован чесън
  • 2 с. л. соев сос
  • 1 с. л. сок от ананас
  • 1/2 ч. л. сусамово олио
  • 1 с. л. захар
  • за фидето:
  • 200 г оризово фиде
  • 2 с. л. соев сос
  • 1/2 ч. л. сусамово олио
  • за зеленчуците:
  • 10 г сушени черни китайски гъби
  • 1 глава лук, нарязана на тънки полумесеци
  • големи моркова, нарязани на тънки пръчици
  • 200 г спанак
  • 20 г сушени ароматни гъби
  • 1 стрък зелен лук, нарязан на ивички
  • 3-4 с. л. олио
  •   сол на вкус
  •   черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Всички продукти за маринатата се смесват и се разбъркват с месото. Оставя се да постои 2 часа на стайна температура.

  2. 2.

    Оризовото фиде се накисва за 30 мин. в топла вода, прецежда се, покрива се с вода и се слага да се свари за 2 мин. Прецежда се и се разбърква със соевия сос и сусамовото олио.

  3. 3.

    Гъбите се накисват за 30 мин. във вряща вода и се нарязват на ивици.

  4. 4.

    Спанакът се бланшира за 30 сек. във вряща вода и се подсушава.

  5. 5.

    В уок или дълбок тиган в 2 с. л. от олиото се слага лукът и се запържва до златист цвят. Изважда се. В същата мазнина се слага зеленият лук, запържва се леко и отново се изважда. Слагат се морковите, запържват се и се изваждат. Ако е необходимо, се добавя още малко олио. Слагат се гъбите и също се запържват и изваждат.

  6. 6.

    Най-накрая в 1 с. л. от олиото се запържва месото на силен огън. Към него се добавят всички запържени зеленчуци, фидето и спанакът. Разбърква се добре и се доовкусява със соев сос или сол и пипер.


Подходящи типове вина
Март 2009
Още подобни рецепти
Коментари