Начало За нас Реклама Контакти

Бързо шоколадово суфле

Снимка за Бързо шоколадово суфле
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Митът, че суфлетата са сложни ястия, много лесно се разбива с тази простичка рецепта за скоростно шоколадово удоволствие. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 150 г натурален шоколад
  • 150 г масло
  • 75 г захар
  • 1 с. л. портокалов или кафеен ликьор
  • 3 яйца
  •   масло за намазване
  •   брашно за поръсване

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Шоколадът се начупва на парченца и се разтопява на водна баня с маслото.

  2. 2.

    Белтъците се разделят от жълтъците. Жълтъците се разбиват със захарта и ликьора до получаване на гъста пяна. Смесват се с шоколада.

  3. 3.

    Белтъците се разбиват с щипка сол и внимателно се прибавят към кафявата смес.

  4. 4.

    Всичко се изсипва в намазана топлоустойчива форма и се пече на 180° С около 20 минути.

  5. 5.

    Суфлето се надува, после спада малко. Сервира се горещо или студено направо от съда за печене с лъжица. Може да се поднесе с бишкоти и ванилов сладолед.


Подходящи типове вина
Апр. 2010
Още подобни рецепти
Коментари