Бързо шоколадово суфле
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 150 г натурален шоколад
- 150 г масло
- 75 г захар
- 1 с. л. портокалов или кафеен ликьор
- 3 яйца
- масло за намазване
- брашно за поръсване
Начин на приготвяне
- 1.
Шоколадът се начупва на парченца и се разтопява на водна баня с маслото.
- 2.
Белтъците се разделят от жълтъците. Жълтъците се разбиват със захарта и ликьора до получаване на гъста пяна. Смесват се с шоколада.
- 3.
Белтъците се разбиват с щипка сол и внимателно се прибавят към кафявата смес.
- 4.
Всичко се изсипва в намазана топлоустойчива форма и се пече на 180° С около 20 минути.
- 5.
Суфлето се надува, после спада малко. Сервира се горещо или студено направо от съда за печене с лъжица. Може да се поднесе с бишкоти и ванилов сладолед.
Подходящи типове вина
Апр. 2010
Още подобни рецепти
Коментари