Начало За нас Реклама Контакти

Бързи бели канелони

Снимка за Бързи бели канелони
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Канелоните са ефектна паста, която често се приготвя подобно на лазаня – с много сос и сирене.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 12 канелони
  2. 100 г замразен спанак
  3. 1 яйце
  4. 300 г крем-сирене
  5. 100 г пушено топено сирене, настъргано
  6. 2 с. л. босилек, ситно нарязан
  7. 2 домата, нарязани на тънки резени
  8. 1 топка моцарела, нарязана на тънки резени
  9. 200 мл сметана 35%
  10. 100 мл прясно мляко
  11.  сол и зелен пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Ако на опаковката на канелоните е посочено, те предварително се варят във вряща вода.

  2. 2.

    Спанакът се размразява и се изстисква от цялата течност. Смесва се с яйцето, пушеното сирене, крем-сиренето и босилека. Подправя се със сол и зелен пипер на вкус.

  3. 3.

    С помощта на шприц се напълват канелоните. Слагат се плътно в тавичка. Покриват се резените моцарела и доматите.

  4. 4.

    Сметаната и млякото се овкусяват със соло и пипер. Канелоните се заливат с получената смес. Оставят се да постоят 10 мин. Запичат се 20 - 30 мин. в загрята фурна на 190˚ С.
     


Подходящи типове вина
Окт. 2012
Още подобни рецепти
Коментари