Бързи бели канелони
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино
Канелоните са ефектна паста, която често се приготвя подобно на лазаня – с много сос и сирене.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 12 канелони
- 100 г замразен спанак
- 1 яйце
- 300 г крем-сирене
- 100 г пушено топено сирене, настъргано
- 2 с. л. босилек, ситно нарязан
- 2 домата, нарязани на тънки резени
- 1 топка моцарела, нарязана на тънки резени
- 200 мл сметана 35%
- 100 мл прясно мляко
-
сол и зелен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Ако на опаковката на канелоните е посочено, те предварително се варят във вряща вода.
- 2.
Спанакът се размразява и се изстисква от цялата течност. Смесва се с яйцето, пушеното сирене, крем-сиренето и босилека. Подправя се със сол и зелен пипер на вкус.
- 3.
С помощта на шприц се напълват канелоните. Слагат се плътно в тавичка. Покриват се резените моцарела и доматите.
- 4.
Сметаната и млякото се овкусяват със соло и пипер. Канелоните се заливат с получената смес. Оставят се да постоят 10 мин. Запичат се 20 - 30 мин. в загрята фурна на 190˚ С.
Подходящи типове вина
Окт. 2012
Още подобни рецепти
Коментари