Бърза бобена супа
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 консерви сварен фасул
- 2 с. л. зехтин
- 1 глава лук, нарязан на ситно
- 1 морков, ситно нарязан
- 1 сушена чушка, стрита
- 1,5 л зеленчуков или пилешки бульон
- 200 г домати от консерва, ситно нарязани
- ½ ч. л. кимион
- 1 ч. л. сушен джоджен
- 4 скилидки чесън, нарязан на ситно
-
2 с. л. лимонов сок
Начин на приготвяне
- 1.
Лукът се слага да се задуши в загретия зехтин с 1 с. л. вода. Разбърква се, докато стане прозрачен, и се слагат морковът и сушената чушка.
- 2.
Прибавя се бобът и се залива с врящия бульон. Щом всичко заври, се слагат доматите, кимионът, джодженът и чесънът. Супата се оставя да поври 5 - 10 мин., подправя се с лимоновия сок и се поднася. Може да се пасира.
Подходящи типове вина
Ян. 2011
Още подобни рецепти
Коментари