Булгур пилаф
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино
Арменската комбинация на два азиатски кулинарни символа - булгура и пилафа, е чудесно, леко и хранително ястие, което те оставя сит с минимални на брой калории.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 ч. ч. булгур
- 2 с. л. зехтин
- 1 скилидка чесън, ситно нарязана
- 300 мл зеленчуков бульон
- 2 домата, обелени и нарязани на кубчета
- 4 с. л. сушени домати, ситно нарязани
- 2 с. л. магданоз, ситно нарязан
- за заливката:
- 1 с. л. лимонов сок
- 1 ч. л. мед
- 2 с. л. зехтин
-
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
В загретия зехтин се слага чесънът, разбърква се, докато стане ароматен, и се добавя булгурът. Бърка се на умерен огън 3-4 мин., докато замирише на печени ядки. Залива се с горещия бульон и след като заври, огънят се изключва и съдът се оставя покрит за 10 мин., докато течността се абсорбира. Разрохква се с вилица и се добавят двата вида домати и магданозът.
- 2.
В купа се разбъркват съставките за заливката и се подправят със сол и пипер на вкус. Булгурът се залива и се сервира топъл.
Подходящи типове вина
Авг. 2011
Още подобни рецепти
Коментари