Начало За нас Реклама Контакти

Булгур пилаф

Снимка за Булгур пилаф
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Арменската комбинация на два азиатски кулинарни символа - булгура и пилафа, е чудесно, леко и хранително ястие, което те оставя сит с минимални на брой калории. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 1 ч. ч. булгур
  2. 2 с. л. зехтин
  3. 1 скилидка чесън, ситно нарязана
  4. 300 мл зеленчуков бульон
  5. 2 домата, обелени и нарязани на кубчета
  6. 4 с. л. сушени домати, ситно нарязани
  7. 2 с. л. магданоз, ситно нарязан
  8. за заливката:
  9. 1 с. л. лимонов сок
  10. 1 ч. л. мед
  11. 2 с. л. зехтин
  12.  сол и пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В загретия зехтин се слага чесънът, разбърква се, докато стане ароматен, и се добавя булгурът. Бърка се на умерен огън 3-4 мин., докато замирише на печени ядки. Залива се с горещия бульон и след като заври, огънят се изключва и съдът се оставя покрит за 10 мин., докато течността се абсорбира. Разрохква се с вилица и се добавят двата вида домати и магданозът.

  2. 2.

    В купа се разбъркват съставките за заливката и се подправят със сол и пипер на вкус. Булгурът се залива и се сервира топъл.


Подходящи типове вина
Авг. 2011
Още подобни рецепти
Коментари