Бухтички със скариди
Опровергавайки, че бухтичките са запазени само за семейните закуски, ви предлагаме една чудесна рецепта, подходяща за вечерната или, защо не, обедната чаша бира. Премерената пикантност, свежите подправки и ароматните скариди са чудесна компания на кехлибарената течност и противоречивото пролетно време.
СъставНеобходими продукти за 7 порции
- 50 г брашно с набухватели или 45 г бяло брашно с 5 г бакпулвер
- 80 г бяло брашно
- 2 стръка зелен лук, нарязан на ситно
- 2-3 капки лютив сос
- 2 с. л. нарязан магданоз
- 180 мл бира или газирана вода
- 1 ч. л. лимонова кора
- 120 г варени и почистени скариди
- 1 к. л. сол
- олио за пържене
Начин на приготвяне
- 1.
Двата вида брашно се пресяват заедно. Прибавят се магданозът, лимоновата кора, лукът, солта и се разбърква. Прави се кладенче в центъра. Слагат се лимоновият сок и лютивият сос. Налива се по малко бира, докато се получи гъсто лепкаво тесто. Прибавят се скаридите.
- 2.
Олиото се слага да се сгорещи. С лъжица се загребва от тестото и се пуска да се изпържи до златисто от всички страни. Бухтичките се сервират с резенчета лимони и салата.