Брускети със сирене и гъби
СъставНеобходими продукти за 16 порции
- 8 филии царевичен хляб
- 3 с.л. масло
- 1 с.л. зехтин
- 1 скилидка чесън, скълцана на ситно
- ½ глава лук, нарязан на ситно
- 300 г гъби, нарязани на тънки резенчета
- 1 с. л. бяло вино
- 1 с. л. сметана
- 100 г ементал или кашкавал
- 1 с. л. магданоз
- 1 щипка мащерка
Начин на приготвяне
- 1.
Корите на хляба се изрязват и филиите се срязват по диагонал. Маслото се стопява и с него се намазват филиите от двете страни.
- 2.
В зехтина се задушава лукът, прибавя се чесънът. След 30 сек. се слагат гъбите. Задушават се, докато се изпари водата. Тогава се слагат виното и сметаната, а след 1 мин. се сипва настърганият ементал. Прибавят се подправките. Когато сиренето се стопи, тиганът се отдръпва от огъня.
- 3.
Филиите се намазват с гъбената смес и се запичат за 10 мин. на 200°С, докато се зачервят.
Март 2009
Още подобни рецепти
Коментари