Блини с черен хайвер
Блините с черен хайвер са ордьовърът на СЪВЪРШЕНАТА ВЕЧЕРЯ в едноименния кулинарен роман на Джон Бакстър. За да разберете кои са останалите класически френски ястия в това перфектно меню, купете книгата.
СъставНеобходими продукти за 6 порции
- за блините:
- 2 яйца
- 120 г заквасена сметана
- 50 г брашно
- ½ ч. л. морска сол
- ¼ ч. л. сода бикарбонат
- 2 с. л. масло
- за сметановия крем:
- 100 г заквасена сметана
- 200 г крем сирене
- 1 ч. л. пълнозърнеста горчица
- 1 ч. л. каперси, нарязани
- 1 с. л. див или пресен лук, ситно нарязан
- 2 с. л. копър, ситно нарязан
- 2 с. л. черен хайвер
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
За блините яйцата се разбиват със сметаната. Брашното се пресява и се смесва със солта и содата.
- 2.
Разбъркват се заедно течната и сухата смес. Тиганът се сгорещява на умерен огън, намазва се с малко масло и с лъжица се сипват по 3-4 блини. Пекат се, докато горната повърхност не се покрие с дупчици. Обръщат се да се зачервят и от другата страна.
- 3.
За крема всички продукти се разбъркват заедно.
- 4.
Блините се сервират със сметановия крем и лъжичка черен хайвер.