Начало За нас Реклама Контакти

Блини с черен хайвер

Снимка за Блини с черен хайвер
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Блините с черен хайвер са ордьовърът на СЪВЪРШЕНАТА ВЕЧЕРЯ в едноименния кулинарен роман на Джон Бакстър. За да разберете кои са останалите класически френски ястия в това перфектно меню, купете книгата.

СъставНеобходими продукти за 6 порции

  • за блините:
  • 2 яйца
  • 120 г заквасена сметана
  • 50 г брашно
  • ½ ч. л. морска сол
  • ¼ ч. л. сода бикарбонат
  • 2 с. л. масло
  • за сметановия крем:
  • 100 г заквасена сметана
  • 200 г крем сирене
  • 1 ч. л. пълнозърнеста горчица
  • 1 ч. л. каперси, нарязани
  • 1 с. л. див или пресен лук, ситно нарязан
  • 2 с. л. копър, ситно нарязан
  • 2 с. л. черен хайвер
  •  сол на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    За блините яйцата се разбиват със сметаната. Брашното се пресява и се смесва със солта и содата.

  • 2.

    Разбъркват се заедно течната и сухата смес. Тиганът се сгорещява на умерен огън, намазва се с малко масло и с лъжица се сипват по 3-4 блини. Пекат се, докато горната повърхност не се покрие с дупчици. Обръщат се да се зачервят и от другата страна.

  • 3.

    За крема всички продукти се разбъркват заедно.

  • 4.

    Блините се сервират със сметановия крем и лъжичка черен хайвер.

Галерия
Подходящи типове вина
Окт. 2015
Още подобни рецепти
Коментари