Биволско сирене със салата от нар

СъставНеобходими продукти за 8 порции
- 400 г биволско сирене
- 1 с. л зехтин
- шарен пипер на вкус
- за салатата:
- 2 домата, обелени и нарязани на малки кубчета, без семките
- 2 с. л. магданоз, ситно нарязан
- 1 малка люта чушка, ситно нарязана, по желание
- 1 с. л. червен лук, ситно нарязан
- 1 скилидка чесън, пресована
- 1 ч. л. сух джоджен
- 8 с. л. зърна от нар
- 1 с. л. лимонов сок
-
сол и зехтин на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
За салатата всички продукти се разбъркват заедно. Подправя се със сол, лимонов сок и зехтин на вкус.
- 2.
Сиренето се нарязва на 8 плочки. Поръсват се с шарен пипер и зехтин. Слагат се да се запекат от двете страни за 2-3 мин. в загрят тиган с незалепващо покритие или върху плоча.
- 3.
Плочките запечено сирене се поднасят с лъжица от салатата.
Подходящи типове вина
Дек. 2011
Още подобни рецепти
Коментари