Бишкоти с кедрови ядки
СъставНеобходими продукти за
- 200 г марципан
- 2 с. л. пудра захар
- 3 с. л. кристална захар
- 1 с. л. мед
- 2 белтъка
- 100 г кедрови ядки или орехи, нарязани на ситно
Начин на приготвяне
- 1.
Разбиват се заедно марципанът, пудрата захар и медът.
- 2.
Белтъците се разбиват на сняг, добавя се кристалната захар и сместа се добавя постепенно към марципановата маса. Слагат се ядките.
- 3.
От сместа се капва с лъжица в тава, застлана с хартия за печене, и се слага за 10-12 мин. във фурна, загрята до 170° С.
Подходящи типове вина
Окт. 2010
Още подобни рецепти
Коментари