Бишкоти
СъставНеобходими продукти за 24 броя
- 50 г меко масло
- ½ ч. ч. пудра захар
- 190 г/ 1½ ч. ч. брашно с набухватели или обикновено с 1 ч. л. бакпулвер
- ½ к. л. сол
- 2 ч. л. бакпулвер
- 1 ч. л. смлян кориандър
- настъргана кора на 1 лимон
- 50 г/ ½ ч. ч. смес за качамак
- 1 яйце
- 2 ч. л. коняк или портокалов ликьор
- ½ ч. ч. едро счукани бадеми
- ½ ч. ч. белен шамфъстък
Начин на приготвяне
- 1.
Разбиват се маслото и захарта. Слага се яйцето, разбърква се. Прибавят се пресятото брашно, солта, бакпулверът, кариандърът, лимоновата кора, качамакът и конякът. Омесва се меко тесто. Прибавят се ядките.
- 2.
Тестото се разделя на две. Оформят две саламчета, дълги 20 см и широки 6 см. Слагат се да се пекат в загрята фурна на 160°С около 30 мин., или докато се втвърдят.
- 3.
След като изстинат, саламчетата се нарязват с назъбен нож на 12 парчета, които отново се слагат да се запекат за 10 мин., докато станат хрупкави.
Дек. 2007
Още подобни рецепти
Коментари