Банички с шунка и маслини
Опростена версия на трудо- и маслоемкия милфьой, бутер тестото е лесният избор за всякакви дребни вкуснотии, като баничките по тази рецепта.
СъставНеобходими продукти за 15 броя
- 500 г бутертесто
- 2 твърдо сварени яйца
- ½ ч. ч. зелени маслини с чушка
- 100 г ситно нарязана шунка
- 3 с. л. настърган кашкавал
-
1 жълтък за намазване
Начин на приготвяне
- 1.
Фурната се загрява до 220° С. Смесват се нарязаните на ситно яйца, нарязаните маслини, кашкавала и шунката.
- 2.
От тестото се изрязват кръгове с диаметър 10 см. В центъра на всеки кръг се слага по малко от плънката, сгъва се на две и се залепя, като се притиска в краищата с вилица. Баничките се намазват с жълтък и се пекат 15 - 20 мин. върху хартия за печене или в намаслена тавичка. Най-вкусни са топли и може да се приготвят един ден по-рано и да се запекат точно преди сервирането.