Начало За нас Реклама Контакти

Банички с гъби и картофи

Снимка за Банички с гъби и картофи
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Сочни, със земни и опушени вкусове тези банички изпълват устата с благодатта на добрата и лесно приготвена храна. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 листа кори за баница на сач
  2. 500 г гъби – печурки, пачи крак, кладница, манатарки
  3. 2 стръка праз, ситно нарязани
  4. 200 г пушен кашкавал, настърган
  5. 300 г обелени картофи, нарязани на малки кубчета
  6.  зехтин, сол и пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Картофите се сваряват за 10 мин. във вряща подсолена вода, прецеждат се и се подсушават.

  2. 2.

    Гъбите се слагат в сух нагорещет тиган и се разбъркват, докато се изпари водата им.

  3. 3.

    При гъбите се налива малко зехтин и се добавя празът. Разбъркват се 3-4 мин., слагът се картофите, сол и пипер на вкус. Леко се охлажда сместа и се разбърква с настъргания кашкавал.

  4. 4.

    Корите за баница се тамазват със зехтин и се слепват две по две. Поръсват с плънката и се навиват на рула. Намазват се със зехтин и се запичат 10 мин. във фурна, загрята на 190° С.
     


Подходящи типове вина
Авг. 2013
Още подобни рецепти
Коментари