Банички с гъби и картофи
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 листа кори за баница на сач
- 500 г гъби – печурки, пачи крак, кладница, манатарки
- 2 стръка праз, ситно нарязани
- 200 г пушен кашкавал, настърган
- 300 г обелени картофи, нарязани на малки кубчета
-
зехтин, сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Картофите се сваряват за 10 мин. във вряща подсолена вода, прецеждат се и се подсушават.
- 2.
Гъбите се слагат в сух нагорещет тиган и се разбъркват, докато се изпари водата им.
- 3.
При гъбите се налива малко зехтин и се добавя празът. Разбъркват се 3-4 мин., слагът се картофите, сол и пипер на вкус. Леко се охлажда сместа и се разбърква с настъргания кашкавал.
- 4.
Корите за баница се тамазват със зехтин и се слепват две по две. Поръсват с плънката и се навиват на рула. Намазват се със зехтин и се запичат 10 мин. във фурна, загрята на 190° С.
Подходящи типове вина
Авг. 2013
Още подобни рецепти
Коментари