Начало За нас Реклама Контакти

Балсамови кюфтенца

Снимка за Балсамови кюфтенца
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Карамелените, гроздовите и винените ухания на балсамовия оцет излагат на показ най-вкусните страни на симпатичните кюфтенца от тази рецепта.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. за кюфтенцата:
  2. 500 г кайма
  3. 1 яйце
  4. 1 с. л. доматено пюре
  5. 2 с. л. заквасена сметана
  6. 1 с. л. соев сос
  7. 2 с. л. магданоз, ситно нарязан
  8. 1 с. л. праз, ситно нарязан
  9. 1 щипка чесън на прах
  10. 2 филии отлежал пълнозърнест хляб
  11. 100 г кашкавал, настърган
  12. за соса:
  13. 2 ч. л. балсамов оцет
  14. 1 с. л. доматено пюре
  15. 2-3 с. л. вода
  16. 1 с. л. зехтин
  17. за сервиране:
  18. 4 арабски питки
  19.  пресни зеленчуци, маслини, цедено мляко, по желание
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Смесват се яйцето, доматеното пюре, сметаната, соевият сос, магданозът, чесънът, празът и трохите от хляба. Разбъркват се добре и се омесват с каймата и кашкавала. С мокра ръка се оформят 8 кюфтета и се подреждат в тавичка.

  2. 2.

    Разбъркват се доматеното пюре, зехтинът и балсамовият оцет за соса. Добавя се вода, докато се получи рядка кашичка. Всяко кюфте се намазва с балсамовата смес. Пекат се в загрята фурна на 200˚ С за 25 - 30 мин. или докато се зачервят. Поднасят се с хляб, сезонни зеленчуци и цедено кисело мляко.


Ноем. 2012
Още подобни рецепти
Коментари