Начало За нас Реклама Контакти

Аспержи в прошуто на грил

Снимка за Аспержи в прошуто на грил
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Съчетаването на забележителните продукти в тази рецепта неизменно дава блестящ резултат. Деликатността и на трите съставки изисква внимателно отношение, особено при термичната обработка. Съобразете се с това и се насладете на чудесния вкус.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 600 г аспержи
  • 200 г прошуто, нарязано на тънки резени, или бекон
  • 5-6 пера от пресен лук
  • 1-2 с. л. настърган пармезан
  •   сол на вкус
  •   зелен пипер на вкус
  • за соса:
  • 100 г почистен осолен шамфъстък
  • 50 мл зехтин
  • 1 с. л. балсамов оцет
  •   сол на вкус
  •   зелен пиперр на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Аспержите се почистват с картофобелачка и се подрязват на около 1 см в основата. Слагат се за 3-4 мин. във вряща подсолена вода. Отцеждат се.

  2. 2.

    Събират се на снопчета по три и се увиват с резен прошуто.

  3. 3.

    Перата лук се потопяват за 30 сек. във вряща вода и с тях се връзват снопчетата.

  4. 4.

    Аспержите се запичат на грил или в загрят грил-тиган по 1 мин. от всяка страна.

  5. 5.

    Шамфъстъкът се смила. Зехтинът се загрява и се налива малко по малко към шамфъстъка при непрекъснато разбъркване. Подправя се с оцета, сол и пипер на вкус.

  6. 6.

    Снопчетата аспержи се сервират със соса.


Подходящи типове вина
Апр. 2009
Още подобни рецепти
Коментари