Ароматен пудинг с наденички и сирене
Обикновено се смята, че пудингът е само и единствено десерт, но тази богата рецепта опровергава това разпространено мнение. Пресните зеленчуци и подправките стратегически олекотяват щедрите вкусове на различните сирена, колбасите и сметаната, за да се получи истинска кулинарна симфония.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 с. л. масло
- ½ ч. ч. лук, нарязан на ситно
- ¼ ч. ч. нарязани червени чушки
- ¼ ч. ч. нарязани зелени чушки
- 1 кубче MAGGI® Пилешки бульон със зеленчуци
- 2 скилидки скълцан чесън
- 2 с. л. нарязан на ситно магданоз
- 1 к. л. розмарин
- 1 к. л. салвия
- 200 г бекон, нарязан на кубчета
- 200 г пушена сурова наденица
- 4 яйца
- 1½ ч. ч. прясно мляко
- ½ ч. ч. заквасена сметана
- 4 ч. ч. франзела, нарязана на кубчета
- 1 ч. ч. настъргано сирене гауда или кашкавал
- 1 ч. л. галета
- ¼ ч. ч. настърган пармезан или твърд овчи кашкавал
- масло за намазване на тавата
Начин на приготвяне
- 1.
Фурната се загрява на 180°С. Съд за печене с вместимост 1,5 л се намазва с масло. В тиган се загрява 1 с.л. от маслото и в него се задушават лукът и чушките за 3 мин. Прибавя се чесънът и след 30 сек. се слагат розмаринът и салвията.
- 2.
В друг тиган в останалото масло се запържва беконът, изважда се върху кухненска хартия и се слагат нарязаните наденички. Разбъркват се, докато порозовеят.
- 3.
В купа се разбиват яйцата, прибавят се млякото, сметаната и се натрошава кубчето MAGGI Пилешки бульон със зеленчуци. Така получената смес се изсипва към хлебните кубчета. Сместа се оставя да постои 5 мин.
- 4.
Прибавят се наденичките и беконът, сместа с лука и чушките, магданозът и сиренето гауда. Съдът се покрива с фолио и пудингът се пече 30-40 мин. Смесват се пармезанът и галетата. Пудингът се поръсва и се пече още 10-15 мин. непокрит, докато почервенее и се изпече напълно. След 15 мин. се сервира с прясна салата.