Начало За нас Реклама Контакти

Агнешко задушено с бамя

Снимка за Агнешко задушено с бамя
90
Време за приготвяне: 90 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Бамята е дошла по нашите земи от изток и благодарение на горещите лета се е установила трайно тук. С тази рецепта се опитваме да побутнем позабравената й слава, като я комбинираме с подходящи партньори - агнешкото месо и кимионът.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 500 г прясна или замразена бамя
  • 100 мл оцет
  • 4 с. л. олио
  • 800 г агнешко месо
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 4 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 1 кубче  MAGGI® бульон Телешки ребърца
  • 400 г консервирани или нарязани пресни домати
  • 1 ч. л. кимион
  • 200 г зелени маслини
  • 200 г червени чушки, нарязани на малки кубчета
  • 2 с. л. лимонов сок
  •  сварен ориз за гарнитура

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Бамята се залива с оцета и се оставя да постои 20 мин. Отцежда се и се измива.

  2. 2.

    В загрятото олио се запържват лукът и чесънът. Добавят се кимионът и месото. Разбърква се 5-6 мин. Добавят се доматите, натрошава се кубчето MAGGI® бульон Телешки ребърца, налива се 1 ч. ч. вода и месото се оставя да ври.

  3. 3.

    Когато поомекне, се слагат лимоновият сок, бамята, чушките и маслините. Оставят се да врат без капак, за да се сгъсти сосът. След около 20 мин. ястието е готово. Гарнира се със сварен ориз.

Галерия
Септ. 2009
Още подобни рецепти
Коментари