Агнешко за нула време в средиземноморски стил
Агнешкото месо само по себе си е великолепен избор, но поднесено в компанията на пресни летни зеленчуци, става направо неустоимо. Изпробвайте тази рецепта и ще се убедите сами.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 3 печени червени чушки
- 4 с. л. зехтин
- 1 патладжан, нарязан на парченца и осолен
- 1 глава финокио, нарязана на резени
- 500 г агнешка плешка или бут, нарязани на тънки ивици
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 1 с. л. прясна мащерка
- 1 ч. л. чили сос
- 1 с. л. винен оцет
- 6 резена прошуто или бекон, нарязан на тънки ивички
- 4 с. л. нарязан на ситно магданоз
Начин на приготвяне
- 1.
Патладжанът се измива и се подсушава. Половината от зехтина се загрява и в него се слага финокиото на силен огън, след 3-4 мин. се слага патладжанът. Разбъркват се 4-5 мин., докато се зачервят и омекнат. Изваждат се от тигана.
- 2.
Останалият зехтин се загрява и в него се слага месото заедно с чесъна, мащерката и чили соса. Всичко се подправя със сол и пипер на вкус. Разбърква се 10-15 мин., докато месото омекне. Прибавят се чушките, патладжанът, оцетът, прошутото и магданозът. След още 3 мин. ястието е готово.