Агнешко с доматен сос
80
Време за приготвяне: 80 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
В тази рецепта шеф Гунджа Чокхал от ресторант Гуркха разкрива как хармонията на южноазиатските ястия се дължи на водещата роля на интензивно ароматния сос, в който се приготвя основният продукт.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 600 г агнешко месо
- 2 с. л. гхи или олио
- 3-4 резена джинджифил
- 3-4 скилидки чесън
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 1 ч. л. гарам масала
- 2 домата, нарязани на едро
- 100 г доматено пюре
- 500 мл гореща вода
-
сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
В сгорещеното масло се слагат чесънът и джинджифилът и се запържват, докато станат ароматни. Добавя се лукът и се запържва 7-8 минути. Прибавят се гарам масалата и солта и се разбърква.
- 2.
Сипват се доматите, доматеното пюре и водата и се оставя да поври 3-4 минути. Сосът се пасира в тенджерата.
- 3.
Добавя се агнешкото и се оставя на умерен огън, докато месото стане готово, а сосът се посгъсти.
Подходящи типове вина
Септ. 2012
Още подобни рецепти
Коментари