Агнешко месо с праз
Родопската кухня отдавна си е извоювала симпатиите на любителите на родните вкусове. За всички тях, както и за тези, които са пропуснали да се запознаят с тази кулинарна традиция, предлагаме лесно, но много апетитно ястие с агнешко и праз.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 кг агнешко или овнешко месо
- 1 дафинов лист
- 1 кг праз лук
- 100 г краве масло
- 1 ч. л. червен пипер
- 4 яйца
- 4 с. л. настърган кашкавал, по желание
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Месото се нарязва на парченца и се слага да заври, покрито с вода. Отстранява се пяната. Добавя се дафиновият лист и се посолява на вкус. Оставя се да се свари.
- 2.
Празът се нарязва на едро и се слага да се задуши в маслото и 3-4 с.л. вода. Посолява се и се поръсва с червения пипер. Добавя се месото и се варят заедно още 5 мин. Ястието се сипва в тавичка, залива се с разбитите яйца и се поръсва с кашкавала. Запича се и се поднася студено.