Начало За нас Реклама Контакти

Агнешко месо с праз

Снимка за Агнешко месо с праз
120
Време за приготвяне: 120 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - бира

Родопската кухня отдавна си е извоювала симпатиите на любителите на родните вкусове. За всички тях, както и за тези, които са пропуснали да се запознаят с тази кулинарна традиция, предлагаме лесно, но много апетитно ястие с агнешко и праз.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 кг агнешко или овнешко месо
  • дафинов лист
  • 1 кг праз лук
  • 100 г краве масло
  • 1 ч. л. червен пипер
  • яйца
  • 4 с. л. настърган кашкавал, по желание
  •  сол на вкус
  •  черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се нарязва на парченца и се слага да заври, покрито с вода. Отстранява се пяната. Добавя се дафиновият лист и се посолява на вкус. Оставя се да се свари.

  2. 2.

    Празът се нарязва на едро и се слага да се задуши в маслото и 3-4 с.л. вода. Посолява се и се поръсва с червения пипер. Добавя се месото и се варят заедно още 5 мин. Ястието се сипва в тавичка, залива се с разбитите яйца и се поръсва с кашкавала. Запича се и се поднася студено.


Ян. 2009
Още подобни рецепти
Коментари