Начало За нас Реклама Контакти

Агнешко бутче в кора

Снимка за Агнешко бутче в кора
90
Време за приготвяне: 90 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Макар и не велика, тази стъпка в страни от установените правила за печене на агнето спокойно би могла да се нарече революция, защото това е един чудесен начин да се почете някой от празниците, изискващи трапезното присъствие на агнешко месо с нещо "по-така".

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 агнешко или шилешко бутче
  • 50 г меко масло
  • 2 скилидки чесън
  • 500 г бутертесто или готово маслено тесто
  • 350 г сурова наденица
  • 1 яйце
  • 400 мл бяло вино
  •   сол на вкус
  •   пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Чесънът се нарязва на малки пръчици. Месото се набожда с остър нож и в получените дупчици се набожда чесънът. Поръсва се със сол и пипер, слага се в тавичка и се намазва с маслото. Слага се да се пече в загрята фурна на 180° С, като по време на печенето се залива с виното и се обръща.

  2. 2.

    През това време наденицата се обелва и вътрешността й се намачква. Изпеченото бутче се покрива с месото на наденицата и се увива в разточеното бутертесто. Краищата му се залепват с вода. Отгоре се намазва с разбитото яйце и се пече още 30 мин. в загрята фурна, докато хване златиста коричка.

Идея:
Бутчето може да се гарнира със задушен грах със сметана и сотирани картофи.

Подходящи типове вина
Ян. 2005
Още подобни рецепти
Коментари