Начало За нас Реклама Контакти

Агнешки стек със сирене и розмарин

Снимка за Агнешки стек със сирене и розмарин
45
Време за приготвяне: 45 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Апетитно и свежо ястие, подходящо за предстоящите празници. Ароматното агнешко е интересно съчетано със сирене, домати и печена чушка, а гарнитурата от тиквички придава завършен вид на цялата композиция.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • агнешки пържоли от бута
  • 4 с. л. зехтин
  • 200 г сирене тип Дунавия
  • домата, нарязани на малки кубчета
  • печена червена чушка, нарязана на ситно
  • 2 стръка розмарин
  • 1-2 с. л. зехтин
  •  сол на вкус
  •  черен пипер на вкус
  • за гарнитурата:
  • 500 г тиквички
  • 2 с. л. заквасена сметана
  • 1 с. л. копър, нарязан на ситно
  •  сол на вкус
  •  черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Пържолите се посоляват, поръсват се с черен пипер и се намазват със зехтин. Пекат се на грил или грил-тиган по 3 мин. от всяка страна.

  2. 2.

    Сиренето се нарязва на малки кубчета и се разбърква леко с доматите, зехтина, чушката и розмарина, нарязан на ситно. Всеки стек се покрива с 1-2 лъжици от сместа и се слага за 4-5 мин. във фурната.

  3. 3.

    Тиквичките за гарнитурата се нарязват на кубчета, потопяват се за 1 мин. във вряща подсолена вода, отцеждат се добре и се смесват още горещи със заквасената сметана и копъра. Подправят се на вкус.

Съвет: Ако обичате месото по-препечено, поставете пържолите във фурната за 15 мин. без сместа от сирене и след това ги гарнирайте.

Апр. 2008
Още подобни рецепти
Коментари