Агнешки шишчета
Агнешкото месо има изключително приятен, но и специфичен вкус, който традиционно се разбира много добре със средиземноморските аромати на лимона, розмарина и чесъна.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 600 г агнешко месо от бута
- 2 лимона
- 4 с. л. зехтин
- 2 стръка розмарин
- 2 скилидки чесън, пресовани
Начин на приготвяне
- 1.
Месото се нарязва на кубчета с еднаква големина.
- 2.
Единият лимон се нарязва на резени, а на другия се настъргва фино кората и се изстисква сокът. Лимоновият сок и кора се смесват със зехтина, чесъна и 1 ч. л. ситно нарязани листа от розмарин. С получената марината се залива месото и се оставя да постои 3-4 часа.
- 3.
Кубчетата месо се нанизват на 4 шиша, като се редува с лимоновите резени. Изпичат се на грил или на грил-тиган, докато се зачервят. Ако се пекат на грил-тиган, се допичат във фурна, загрята на 200° С