Агнешки пържоли с джоджен и розмарин
Благоуханно пролетно ястие, с което ви предлагаме още един вариант за приготвяне на запазената марка за сезона – агнешкото месо. То е богато подправено с ароматен джоджен и розмарин и е гарнирано с комбинация от вкусни зеленчуци.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- за месото:
- 800 г агнешко месо от гърба или 8 котлета
- 2 с. л. нарязан джоджен
- 1 с. л. нарязан пресен розмарин
- 4 с.л. соев сос
- 2 с. л. зехтин
- за гарниране:
- 4 стръка зелен лук, нарязан на ситно
- 1 ч. ч. пресен или замразен зелен грах
- 2 тиквички, нарязани на кръгчета
- 2 ч. ч. спанак, нарязан на едро
- 2 с. л. зехтин
- 1 скилидка чесън
- 1 с. л. лимонов сок
- 1 с. л. джоджен, нарязан на ситно
- 1 ч. л. MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука
Начин на приготвяне
- 1.
Пържолите или котлетите се поръсват с MAGGI® Унисос, зехтина и подправките. Оставят се да се мариноват 10-15 мин.
- 2.
За гарнитурата зехтинът се загрява и към него се прибавят лукът и чесънът. След като се разбъркат, се сипват тиквичките, грахът и MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука. Задушават се 3-4 мин., прибавя се спанакът и след като позавехне, се подправя с лимонов сок.
- 3.
Месото се пече по 6 мин. от всяка страна в загрят грил-тиган. Ако има нужда се слага в загрята фурна на 190°С за 10-15 мин. до достигане на желаната степен на изпичане. Сервират се с топлата гарнитура.