Начало За нас Реклама Контакти

Агнешки пържоли с джоджен и розмарин

Снимка за Агнешки пържоли с джоджен и розмарин
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Благоуханно пролетно ястие, с което ви предлагаме още един вариант за приготвяне на запазената марка за сезона – агнешкото месо. То е богато подправено с ароматен джоджен и розмарин и е гарнирано с комбинация от вкусни зеленчуци.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • за месото:
  • 800 г агнешко месо от гърба или 8 котлета
  • 2 с. л. нарязан джоджен
  • 1 с. л. нарязан пресен розмарин
  • 4 с.л.  соев сос
  • 2 с. л. зехтин
  • за гарниране:
  • 4 стръка зелен лук, нарязан на ситно
  • 1 ч. ч. пресен или замразен зелен грах
  • 2 тиквички, нарязани на кръгчета
  • 2 ч. ч. спанак, нарязан на едро
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 скилидка чесън
  • 1 с. л. лимонов сок
  • 1 с. л. джоджен, нарязан на ситно
  • 1 ч. л. MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Пържолите или котлетите се поръсват с MAGGI® Унисос, зехтина и подправките. Оставят се да се мариноват 10-15 мин.

  2. 2.

    За гарнитурата зехтинът се загрява и към него се прибавят лукът и чесънът. След като се разбъркат, се сипват тиквичките, грахът и MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука. Задушават се 3-4 мин., прибавя се спанакът и след като позавехне, се подправя с лимонов сок.

  3. 3.

    Месото се пече по 6 мин. от всяка страна в загрят грил-тиган. Ако има нужда се слага в загрята фурна на 190°С за 10-15 мин. до достигане на желаната степен на изпичане. Сервират се с топлата гарнитура.


Апр. 2008
Още подобни рецепти
Коментари