Начало За нас Реклама Контакти

Агнешки котлетчета с кокосов орех

Снимка за Агнешки котлетчета с кокосов орех
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Човек с богата фантазия само като прочете списъка с продукти за това ястие, може да изпадне в несвяст, представяйки си букета от вкусови изненади, които го очакват. Освен на вече познатата комбинация месо - мед - чесън, тук небцето и езикът ви ще могат да се насладят и на кокос, куркума, лимон и естрагон. След подобна вечеря всичко е възможно, можете дори да застанете на носа на презокеански параход и да претендирате за титлата "Цар на света".

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 12 агнешки котлета
  • 1 с. л. сос уорчестър или соев сос
  • 1 с. л. лимонов сок
  • 1 малка глава лук, настъргана
  • 1 ч. л. мед
  • 1 пресована скилидка чесън
  • 1 ч. л. куркума или къри
  • 30 г / 3 с. л. кокосови стърготини
  •   сол на вкус
  •   черен пипер на вкус
  • за гарнитура:
  • 600 г картофи
  • 2 стръка пресен лук
  • 200 мл заквасена сметана
  • 1 ч. л. горчица
  • 1 с. л. пресен естрагон или 1 ч.л. сушен
  • 1 ч. л. настъргана лимонова кора
  • 2 ч. л. зехтин
  • 1 ч. л. лимонов сок
  •   сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Костите на котлетите се почистват добре от останалите ципи и мазнина.

  2. 2.

    Смесват се лукът, чесънът, куркумата, медът, сос уорчестър, лимоновият сок и кокосът. Всичко се подправя със сол и пипер.

  3. 3.

    Котлетите се обличат с кокосовата смес. Слагат се да постоят около 2 часа в хладилника.

  4. 4.

    Докато се мариноват, се приготвя сосът за гарнитурата. Смесват се сметаната, горчицата, пресният лук, естрагонът, зехтинът, лимоновата кора и лимоновият сок. Всичко се посолява на вкус и се поръсва с бял пипер по желание.

  5. 5.

    Картофите се обелват и се нарязват на кубчета. Слагат се да се сварят на пара за 10-15 мин.

  6. 6.

    В леко намаслен тиган котлетите се пекат 4-5 мин. от всяка страна.

  7. 7.

    Горещите картофи се заливат със соса и се разбъркват. Сервират се с котлетите със зелена салата.


Юли 2007
Още подобни рецепти
Коментари