Начало За нас Реклама Контакти

Агнешки дроб с картофи и пресен лук на фурна

Снимка за Агнешки дроб с картофи и пресен лук на фурна
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Черният дроб е силна и вкусна храна, която е едновременно сладка и горчива и много лесно се балансира с малко растително влияние от пресния лук.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 600 г агнешки черен дроб
  • 200 мл прясно мляко
  • 4 с. л. брашно
  • 4 с. л. пречистено масло
  • 600 г сварени картофи, нарязани на кръгчета
  • 2 връзки пресен лук, нарязан
  • 4 яйца
  • 200 г кашкавал, настърган
  • 100 г заквасена сметана или кисело мляко
  • 2 с. л. джоджен, ситно нарязан
  •  сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Дробът се нарязва на парчета, залива се с прясното мляко и се оставя да постои поне 2 часа на студено. Отцежда се и се подсушава.

  • 2.

    Всяко парче се овалва в брашното и се изпържва в сгорещеното масло за кратко от двете страни, докато леко се зачерви. Посолява се, след като се изпържи.

  • 3.

    В същата мазнина се слага лукът, разбърква се 1-2 мин. и се отстранява.

  • 4.

    На дъното на тавичка се подреждат картофите. Отгоре се разпределя лукът и се слагат парчетата дроб. Поръсва се с черен пипер.

  • 5.

    Яйцата се разбъркват със сметаната, джоджена и кашкавала. Със сместа се заливат дробчетата и ястието се запича във фурна, загрята на 200° С, около 20 мин. или докато се стегнат яйцата и всичко леко се зачерви.

Подходящи типове вина
Май 2015
Още подобни рецепти
Коментари