Начало За нас Реклама Контакти

Свинско филе по китайски

Снимка за Свинско филе по китайски
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Чудели ли сте се защо в китайските ресторанти поръчаните порции пристигат почти начаса на вашата маса? Вероятно сте останали с впечатлението, че в кухните им се извършва някаква магия. Но отговорът е далеч по-прост: китайците са хора с рационално мислене, иначе нямаше да са една от най-напредналите нации в световната икономика. А както знаем и в кухнята славата им се носи по цял свят. Та магия няма. Всичко става страшно бързо и лесно. Убедете се сами с нашето.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г свинско филе
  • 3 с. л. олио
  • 4 стръка пресен лук, нарязан на ситно
  • 1 червена люта чушка, ситно нарязана
  • 1 с. л. соев сос
  • 1 ч. л. шери или бяло вино
  • за марината:
  • 1 с. л. натурално нишесте
  • 2 скилидки пресован чесън
  • 1 с. л. соев сос
  • 1 ч. л. захар

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Свинското филе се нарязва на тънки и дълги парчета с дебелина 5 мм.

  2. 2.

    Приготвя се марината, като в купа се смесят нишестето, соевият сос, захарта и чесънът. Филетата се слагат в маринатата, объркват се добре и престояват 15 мин.

  3. 3.

    В дълбок тиган със загрято олио се слага филето и се бърка непрекъснато около 5 мин., докато стане крехко. Когато месото е готово, се залива с виното и соевия сос. Прибавят се лютата чушка и пресният лук, разбърква се и се сервира.

Идея:
Ястието може да се поднесе със сварен ориз или задушени зеленчуци.

Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари