Сандвич бан ми
В София традиционните виетнамски сандичи бан ми може да се опитат в UVU, симпатичната сандвичарница на „Ангел Кънчев“ 20. Собственик е виетнамецът Ву Нгуен, който беше един от най-забележителните състезатели в миналогодишното издание на MasterChef България.
Прочетете още за Ву, както и за проекта Многообразието е вкусно, подкрепян от него.
СъставНеобходими продукти за няколко сандвича
- за месото:
- 2 скилидки чесън
- 2 с. л. захар
- 1 ч. л. пет подправки
- 4 с. л. мед
- 1 ч. л. оризово вино
- 1 ч. л. соев сос
- 2 ч. л. сусамово олио
- 1 кг свинско месо
- за морковената туршия:
- 500 г моркови
- 1 ч. л. сол
- 4 с. л. захар
- 140 мл оцет
- 80 мл топла вода
- за сандвича:
- багета
- мариновано свинско
- морковена туршия
- краставица
- люти чушки халапеньо
- майонеза с мед
- пресен кориандър
Начин на приготвяне
- 1.
Чесънът се нарязва на ситно и се смесва с останалите продукти. Месото се нарязва на едри парчета и се добавя към сместа. Маринова се 24 часа в хладилника, след което се пече на грил.
- 2.
Морковите се нарязват на жулиени и се смесват с останалите продукти за туршията. Бърка се, докато захарта се разтвори. Оставя се да престои поне 1 час.
- 3.
За сандвича всички продукти се слагат в багетата в ред и количество на вкус.