Начало За нас Реклама Контакти

Свинско филе с какао и резене

Снимка за Свинско филе с какао и резене
45
Време за приготвяне: 45 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Горчивият вкус е почти толкова модерен колкото и умами. Но все пак какаото в тази рецепта е приятно омекотено от меда, а букетът от аромати е буквално неописуем.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 10 зърна какао
  • 2 ч. л. семена от резене
  • 1 щипка канела
  • 1 щипка пушен пипер
  • 1 щипка кайенски пипер
  • 1 свинско бонфиле около 600 г
  • 1 с. л. мед
  • ½ ч. л. сол
  • 2 с. л. зехтин
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    В тиган се слагат зърната какао на умерен огън и се разбъркват, докато започнат да се разпукват. Охлаждат се.

  • 2.

    Семената резене също се слагат в сух тиган и се разбъркват на умерен огън, докато леко си сменят цвета и се усети ароматът им. Охлаждат се.

  • 3.

    Какаото и резенето се счукват в хаванче. Трябва да останат по-едри зрънца от какаото. Прибавят се канелата и двата вида пипер.

  • 4.

    Месото се почиства от ципите и излишната мазнина и се обтрива със солта, меда и зехтина. Масажира се минута и се овалва в ароматната смес.

  • 5.

    Слага се в загрят тиган със зехтин да се зачерви от всички страни и се поставя в тавичка. Пече се около 15 мин. във фурна, загрята на 220° С. Оставя се да почине 5 мин., нарязва се и се сервира.

Подходящи типове вина
Март 2017
Още подобни рецепти
Коментари