Начало За нас Реклама Контакти

Зрял фасул с пушено пиле на фурна

Снимка за Зрял фасул с пушено пиле на фурна
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

С тази рецепта ви предлагаме интерпретация на едно популярно съчетание – боб с месо и колбас, но в нашия вариант се използват пушено пилешко и суджук. Основните съставки са обогатени с консервирани домати и чушки и ароматни подправки.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 глава лук, нарязана на полумесеци
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 4 с. л. олио
  • 1/2 ч. л. чили, по желание
  • 1 ч. л. червен пипер
  • 400 г месо от пушено пиле, нарязано на едри кубчета
  • 100 г суджук или луканков колбас, нарязан на тънки резенчета
  • 800 г едър консервиран зрял фасул
  • печени чушки, нарязани на ивици
  • 1 ч. ч. домати от консерва, нарязани на ситно
  • 1 ч. л. риган
  • 1 ч. л. джоджен
  •  сол на вкус
  •  черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Лукът и чесънът се слагат да се запържат в сгорещеното олио. Добавят се чилито, червеният пипер, месото и колбасът и се разбъркват 1-2 мин. Сипват се отцеденият фасул, чушките, доматите, риганът, джодженът и всичко се посолява на вкус.

  2. 2.

    Ястието се сипва в тавичка и се запича 15-20 мин. в загрята фурна на 200°С.


Ян. 2009
Още подобни рецепти
Коментари