Зрял фасул с пушено пиле на фурна
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
С тази рецепта ви предлагаме интерпретация на едно популярно съчетание – боб с месо и колбас, но в нашия вариант се използват пушено пилешко и суджук. Основните съставки са обогатени с консервирани домати и чушки и ароматни подправки.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 глава лук, нарязана на полумесеци
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 4 с. л. олио
- 1/2 ч. л. чили, по желание
- 1 ч. л. червен пипер
- 400 г месо от пушено пиле, нарязано на едри кубчета
- 100 г суджук или луканков колбас, нарязан на тънки резенчета
- 800 г едър консервиран зрял фасул
- 2 печени чушки, нарязани на ивици
- 1 ч. ч. домати от консерва, нарязани на ситно
- 1 ч. л. риган
- 1 ч. л. джоджен
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Лукът и чесънът се слагат да се запържат в сгорещеното олио. Добавят се чилито, червеният пипер, месото и колбасът и се разбъркват 1-2 мин. Сипват се отцеденият фасул, чушките, доматите, риганът, джодженът и всичко се посолява на вкус.
- 2.
Ястието се сипва в тавичка и се запича 15-20 мин. в загрята фурна на 200°С.
Ян. 2009
Още подобни рецепти
Коментари