Зеленчукови рулца
СъставНеобходими продукти за 8 порции
- 8 оризови кори
- 50 г оризови спагети
- 1 морков, нарязан на пръчици
- ½ червена чушка, нарязана на пръчици
- 1 зелена люта чушка, ситно нарязана
- ½ тиквичка, нарязана на тънки пръчици
- ½ ч. ч. соеви кълнове
- 4 с. л. соев сос
- 1 ч. л. настърган джинджифил
- 1 скилидка чесън, ситно нарязана
- 1 с. л. оцет
- 1 ч. л. мед
- 2-3 капки сусамово олио
- 1 ч. ч. бира
Начин на приготвяне
- 1.
Оризовите спагети се сваряват според указанията на опаковката. Отцеждат се.
- 2.
Смесват се всички нарязани зеленчуци заедно с оризовите спагети.
- 3.
Разбъркват се соевият сос, джинджифилът, чесънът, оцетът, медът и сусамовото олио. С 2 с. л. от соса се овкусяват зеленчуците, а останалият сос се запазва.
- 4.
В широка чиния се слагат 2 с. л. от бирата и отгоре се слага 1 оризова кора. Когато се навлажни добре и омекне, в центъра й се слагат по 2 лъжици от плънката и се завива стегнато като палачинка. Така се приготвят и останалите 7 рулца. Сервират се с останалия сос.
Подходящи типове вина
Окт. 2010
Още подобни рецепти
Коментари