Начало За нас Реклама Контакти

Зеленчукови пържоли

Снимка за Зеленчукови пържоли
50
Време за приготвяне: 50 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Няма лъжа, няма измама, но има пържоли от целина. И то за по-малко един час. Да ни е вкусно!

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 2 глави целина
  2. 4 глави лук, нарязани на полумесеци
  3. 4 скилидки чесън, нарязани на ситно
  4. 4 с. л. зехтин
  5. 100 г орехови ядки
  6. 500 г домати, обелени и нарязани на ситно
  7. 1 ч. л. риган
  8. 1 връзка магданоз, нарязана на ситно
  9. 1 лимон
  10.   черен пипер на вкус
  11.   хималайска сол

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Целината се обелва и се нарязва на кръгчета с дебелина 1 см, които се пускат за 3 мин. във вряща подсолена вода. Подсушават се и се нареждат на дъното на плитка тавичка.

  2. 2.

    В олиото се задушават лукът и чесънът с 1 с. л. вода. Когато омекнат, се добавят орехите, доматите, риганът, магданозът, сол и черен пипер на вкус. Сместа се сипва върху целината.

  3. 3.

    Лимонът се обелва, нарязва се на кръгчета и се нарежда върху доматената смес. Всяко парче лимон се посолява леко с хималайска сол и се поръсва със зехтин. Ястието се пече в умерена фурна, докато остане на мазнина. Може да се сервира топло или студено.


 

Подходящи типове вина
Септ. 2010
Още подобни рецепти
Коментари