Начало За нас Реклама Контакти

Зеленчукови пурички

Снимка за Зеленчукови пурички
50
Време за приготвяне: 50 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

За периода на постите ви предлагаме апетитно съчетание от зеленчуци и ароматни подправки, поднесено в рулца от фини кори. Рецептата е лесна за осъществяване, а резултатът – гарантирано сполучлив.

СъставНеобходими продукти за 40 броя

  • 3 с.л. зехтин
  • 1 глава лук, нарязана на полумесеци
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • зелена чушка, нарязана на ситно
  • червена чушка, нарязана на ситно
  • домата, обелени и нарязани на ситно
  • 2 с. л. доматено пюре
  • ½ ч. л. захар
  • патладжан, нарязан на кубчета
  • тиквичка, нарязана на кубчета
  • дафинов лист
  • 1 с.л. прясна мащерка, нарязана на ситно
  • 1 стрък пресен босилек
  •  сол на вкус
  •  зелен пипер на вкус
  • 1 пакет фини кори за баница
  • 6 с. л. зехтин за корите
  • 2 с. л. сусам, чили и ленено семе за поръсване

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В сгорещения зехтин се запържва лукът. Добавят се чесънът, чушките, тиквичката и патладжанът и се запържват 4-5 мин. Сипват се нарязаните домати, доматеното пюре, захарта, дафиновият лист, босилекът и мащерката. Всичко се подправя на вкус и се оставя да поври 10 мин. без капак.

  2. 2.

    Корите за маница се намазват леко със зехтин, слепват се по три и всяка кора се разрязва на 12 правоъгълника. Завиват се на рула. Отново се намазват със зехтин и се поръсват със сусам и ленено семе. Пекат се в загрята фурна около 15 мин.


Ноем. 2008
Още подобни рецепти
Коментари