Начало За нас Реклама Контакти

Зеленчукови кюфтенца

Снимка за Зеленчукови кюфтенца
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Яли сте картофено кюфте, нали? Може би сте опитвали и такова от тиквички, магданоз или маруля? Но какво ли ще сатне, ако комбинираме няколко зарзавата, които обикновено варим за супичка, и ги приведем в твърдо състояние? Резултатът е впечатляващ.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 с. л. олио
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 2 скилидки чесън, смачкани
  • 1 морков, фино настърган
  • 1 ч. ч. сварен фасул
  • 2 сушени мариновани домата, нарязани на ситно
  • 1 голям сварен картоф, смачкан
  • 1 ч. ч. сварена елда, по желание
  • 1 ч. ч. пшеничен зародиш на прах
  • 1 ч. л. кимион
  • ½ ч. л.  морска сол
  • 1 ч. л. натрошена сушена червена чушка
  • 1 ч. л. горчица
  • 1 ч. л. доматено пюре
  • 1-2 ч. л. балсамико или лимонов сок

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Олиото се загрява и в него се задушават лукът, чесънът, морковът и фасулът. След 3-4 мин. сместа се намачква грубо. Прибавят се останалите продукти и се прави хубава "кайма".

  2. 2.

    Оформят се 8 кюфтета, които се пекат на тиган по 3 мин. от всяка страна или се запичат на фурна


Ян. 2011
Още подобни рецепти
Коментари