Зеленчукови кюфтенца
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино
Яли сте картофено кюфте, нали? Може би сте опитвали и такова от тиквички, магданоз или маруля? Но какво ли ще сатне, ако комбинираме няколко зарзавата, които обикновено варим за супичка, и ги приведем в твърдо състояние? Резултатът е впечатляващ.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 с. л. олио
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 2 скилидки чесън, смачкани
- 1 морков, фино настърган
- 1 ч. ч. сварен фасул
- 2 сушени мариновани домата, нарязани на ситно
- 1 голям сварен картоф, смачкан
- 1 ч. ч. сварена елда, по желание
- 1 ч. ч. пшеничен зародиш на прах
- 1 ч. л. кимион
- ½ ч. л. морска сол
- 1 ч. л. натрошена сушена червена чушка
- 1 ч. л. горчица
- 1 ч. л. доматено пюре
- 1-2 ч. л. балсамико или лимонов сок
Начин на приготвяне
- 1.
Олиото се загрява и в него се задушават лукът, чесънът, морковът и фасулът. След 3-4 мин. сместа се намачква грубо. Прибавят се останалите продукти и се прави хубава "кайма".
- 2.
Оформят се 8 кюфтета, които се пекат на тиган по 3 мин. от всяка страна или се запичат на фурна
Ян. 2011
Още подобни рецепти
Коментари