Начало За нас Реклама Контакти

Зеленчукова супа от Тоскана

Снимка за Зеленчукова супа от Тоскана
50
Време за приготвяне: 50 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Тосканските супи обикновено са богати на съставки ястия, които сякаш изобразяват плодородието на прословутата италианска област и забележителната любов на жителите й към добрата храна. Тази рецепта със сигурност ще ви направи съпричастни към това кулинарно влечение.

СъставНеобходими продукти за 6 - 8 порции

  1. 3 с. л. зехтин
  2. 1 глава лук, нарязана на ситно
  3. 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  4. 2 стръка праз, нарязани на кръгчета
  5. 1 тиквичка, нарязана на кръгчета
  6. 2 моркова, нарязани на кръгчета
  7. 2 стръка селъри, нарязани на ситно
  8. 1 дафинов лист
  9. 1 ч. л. сушен риган
  10. 2 л зеленчуков бульон
  11. 1 ч. ч. сварен нахут и/или зрял боб
  12. 1 ч. ч. паста
  13. 2 домата, обелени и нарязани на четвъртини
  14. 1 ч. ч. замразен грах
  15. 1 с. л. пресен босилек, нарязан
  16.  черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В сгорещения зехтин се задушават лукът и чесънът, докато омекнат. Прибавят се празът, тиквичката, морковите, селърито, дафиновият лист и риганът.

  2. 2.

    След 5 мин. се добавят зеленчуковият бульон и нахутът. Супата се покрива и се вари, като се разбърква от време на време.

  3. 3.

    След 20 мин. се слага пастата. Вари се 7-8 мин. и се прибавят доматите и грахът. След 5 мин. супата е готова. Подправя се с лимонов сок, сол и пипер и се сервира със струйка зехтин и нарязан босилек.


Подходящи типове вина
Ноем. 2010
Още подобни рецепти
Коментари