Запечено пиле фрикасе с макарони и броколи
Предлагаме ви осъвременена рецепта за едно класическо ястие, в която пилешките бутчета са допълнени с броколи и макарони. Приготвя се лесно и бързо, така че не се колебайте да я изпробвате.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 пилешки бутчета
- 200 г броколи
- 2 с. л. краве масло
- 500 г макарони или друг вид паста
- 200 г настърган кашкавал тип "Балкан"
- 1 опаковка MAGGI® Фикс за пиле фрикасе
Начин на приготвяне
- 1.
Бутчетата се запържват леко от всички страни в сгорещеното масло. Слагат се броколите и се разбъркват за минута.
- 2.
Макароните се сваряват според указанията на опаковката и се прецеждат. Разбъркват се с кашкавала и се поставят на дъното на тавичка, леко намазана с масло. Върху тях се подреждат бутчетата и броколите.
- 3.
MAGGI® Фикс за пиле фрикасе се разтваря в 300 мл студена вода и с него се заливат макароните, зеленчуците и пилето. Ястието се слага да се пече на 190° С за около 30 мин., или докато омекне месото.