Начало За нас Реклама Контакти

Заешки терин в чаша

Снимка за Заешки терин в чаша
160
Време за приготвяне: 2 часа и 40 минути + 4 часа за желиране
III
Степен на трудност - Сложна
Подходяща напитка - вино

В света трябва да има и такава храна - с традиционни съставки, дълго време за приготвяне и фин класически вкус. Тази рецепта с очевидно френско влияние е чудесен пример за работата и търпението, които стоят редом до кулинарната страст. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 2 свински крачета
  2. 1 кг заешко месо
  3. 1 резен целина
  4. ½ стрък праз
  5. 1 малка глава лук
  6. 4 зърна карамфил
  7. 1 морков, нарязан на кръгчета
  8. 2 белтъка
  9. 2 с. л. зърна от нар, по желание
  10. 1 с. л. каперси или нарязани кисели краставички
  11.  запечени филийки за сервиране
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Свинските крачета се срязват на две. Целината се нарязва на кубчета. Лукът се набожда с карамфилчетата.

  2. 2.

    Крачетата, целината, морковът, лукът и заешкото се слагат в тенджера. Всичко се покрива с 1,5 л вода и се слага да заври. Огънят се намалява и всичко къкри 1 час. Изважда се заешкото месо, а всичко останало се оставя да ври още 1,5 часа.

  3. 3.

    Бульонът се прецежда и още горещ се смесва със суровите белтъци, разбърква се, слага се да кипне и се оставя да се утаи, без да се разбърква повече. Като изстине, се прецежда внимателно.

  4. 4.

    Месото се обезкостява и се нарязва. Обърква се със зърната от нар, каперсите, разпределя се в чаши и се залива с бульона. Оставя се да изстине и да се стегне за 3-4 часа в хладилника. Поднася се със стайна температура със ситно нарязан магданоз и запечени тънко нарязани филийки.
     


Подходящи типове вина
Дек. 2011
Още подобни рецепти
Коментари