Заек с горчица
Заешкото месо често е склонно да става прекалено сухо при готвене, но мариноването с горчица освен пикантен вкус му дава и забележителна сочност.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 заек, нарязан на порции
- ½ ч. л. смляна морска сол
- 4 с. л. пълнозърнеста горчица
- 1 връзка пресен лук, ситно нарязан
- 1 ч. ч. бяло вино
- 150 мл сметана 35%
Начин на приготвяне
- 1.
Заекът се обтрива с морска сол и с горчицата и се оставя да се маринова 2 часа на студено.
- 2.
Загряват се 3 с. л. растителна мазнина. Слага се лукът и се разбърква 1-2 мин. на умерен огън. Прибавя се месото, разбърква се леко да се зачерви. Налива се виното и се оставя да се редуцира на силен огън 5 мин. Подправя се със сол и се оставя да къкри под капак около 60 мин. или докато месото омекне. Отваря се капакът и се оставя да ври, докато сосът се сгъсти. Налива се сметана и се оставя да поври още 3-4 мин. Подправя се с черен пипер и по желание се сервира поръсен с магданоз.