Начало За нас Реклама Контакти

Заек с горчица

Снимка за Заек с горчица
80
Време за приготвяне: 80 минути + 2 часа за мариноване
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Заешкото месо често е склонно да става прекалено сухо при готвене, но мариноването с горчица освен пикантен вкус му дава и забележителна сочност.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 заек, нарязан на порции
  • ½ ч. л. смляна морска сол
  • 4 с. л. пълнозърнеста горчица
  • 1 връзка пресен лук, ситно нарязан
  • 1 ч. ч. бяло вино
  • 150 мл сметана 35%

Начин на приготвяне

  • 1.

    Заекът се обтрива с морска сол и с горчицата и се оставя да се маринова 2 часа на студено.

  • 2.

    Загряват се 3 с. л. растителна мазнина. Слага се лукът и се разбърква 1-2 мин. на умерен огън. Прибавя се месото, разбърква се леко да се зачерви. Налива се виното и се оставя да се редуцира на силен огън 5 мин. Подправя се със сол и се оставя да къкри под капак около 60 мин. или докато месото омекне. Отваря се капакът и се оставя да ври, докато сосът се сгъсти. Налива се сметана и се оставя да поври още 3-4 мин. Подправя се с черен пипер и по желание се сервира поръсен с магданоз.

Подходящи типове вина
Юни 2014
Още подобни рецепти
Коментари