Начало За нас Реклама Контакти

Заешки бутчета с азиатска салата

Снимка за Заешки бутчета с азиатска салата
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Заешкото месо е известно с великолепните си вкусови качества и полезни свойства. Има множество рецепти за приготвянето му, но ние ви го предлагаме в по-екзотичен вариант, дело на шеф-готвача Виктор Ангелов.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • заешки бутчета
  • 2 с. л. сладък чили сос
  •  сок от 1 портокал
  •  кората от 1 портокал
  • 2 с. л. сос от стриди
  • ½ ч. ч. пшеничено нишесте
  • 1 ч. ч. кокосови стърготини
  •  олио за пържене
  •  манго сос за поръсване и гарниране
  •  оризово фиде за гарниране
  • за салатата:
  • 100 г оризови спагети
  • дълги резена краставица
  • ½ ч. ч. соеви кълнове
  • 2 с. л. пресен лук
  • ½ червена чушка, нарязана на тънки ивици
  • морков, нарязан на тънки ивици
  • 4 листа от цикория
  • 1 с. л. джинджифил
  • 1 ч. л. чили сос
  •  зехтин
  •  бяло балсамико
  •  сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Бутчетата се сваряват и се овкусяват с чили соса, сока от портокал, соса от стриди и кората от портокал. Овалват се в нишестето, смесено с кокосовите стърготини, и се пържат в сгорещеното олио. Слагат се върху кухненска хартия, за да се отцедят, след което отново се връщат в сух тиган и се обръщат за няколко секунди, като се поръсват с манго сос.

  2. 2.

    За салатата оризовите спагети се приготвят според указанията на опаковката и се смесват с всички зеленчуци, кълновете, чили соса и джинджифила. Овкусяват се с дресинг от зехтин, бяло балсамико и сол.

  3. 3.

    Оризовото фиде се изпържва за няколко секунди в силно сгорещено олио, докато бухне.

  4. 4.

    Ястието се оформя, като резенът краставица се свива на кръг, пълни се със салатата и отгоре се поставят по две заешки бутчета, гарнирани с оризовото фиде.


Авг. 2008
Още подобни рецепти
Коментари