Заешки бутчета с азиатска салата
Заешкото месо е известно с великолепните си вкусови качества и полезни свойства. Има множество рецепти за приготвянето му, но ние ви го предлагаме в по-екзотичен вариант, дело на шеф-готвача Виктор Ангелов.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 8 заешки бутчета
- 2 с. л. сладък чили сос
- сок от 1 портокал
- кората от 1 портокал
- 2 с. л. сос от стриди
- ½ ч. ч. пшеничено нишесте
- 1 ч. ч. кокосови стърготини
- олио за пържене
- манго сос за поръсване и гарниране
- оризово фиде за гарниране
- за салатата:
- 100 г оризови спагети
- 4 дълги резена краставица
- ½ ч. ч. соеви кълнове
- 2 с. л. пресен лук
- ½ червена чушка, нарязана на тънки ивици
- 1 морков, нарязан на тънки ивици
- 4 листа от цикория
- 1 с. л. джинджифил
- 1 ч. л. чили сос
- зехтин
- бяло балсамико
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Бутчетата се сваряват и се овкусяват с чили соса, сока от портокал, соса от стриди и кората от портокал. Овалват се в нишестето, смесено с кокосовите стърготини, и се пържат в сгорещеното олио. Слагат се върху кухненска хартия, за да се отцедят, след което отново се връщат в сух тиган и се обръщат за няколко секунди, като се поръсват с манго сос.
- 2.
За салатата оризовите спагети се приготвят според указанията на опаковката и се смесват с всички зеленчуци, кълновете, чили соса и джинджифила. Овкусяват се с дресинг от зехтин, бяло балсамико и сол.
- 3.
Оризовото фиде се изпържва за няколко секунди в силно сгорещено олио, докато бухне.
- 4.
Ястието се оформя, като резенът краставица се свива на кръг, пълни се със салатата и отгоре се поставят по две заешки бутчета, гарнирани с оризовото фиде.