Начало За нас Реклама Контакти

Заек с маслини

Снимка за Заек с маслини
100
Време за приготвяне: 100 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Ястията със заешко месо заемат особено място в малтийската култура. Много от тях се приготвят на празника Mnarja на 29 юни, когато на острова се почитат свети Петър и свети Павел.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 1 заек*, нарязан на парчета
  2. 1 с. л. MAGGI© Вълшебен вкус Градински подправки
  3. 4 с. л. зехтин
  4. 1 връзка зелен лук, ситно нарязан
  5. 2 стръка пресен чесън, ситно нарязани
  6. 100 г бекон, нарязан на малки кубчета
  7. 200 мл вино розе или бяло
  8. 800 г домати, обелени и нарязани на кубчета
  9. 1 с. л. каперси
  10. 10 маслини каламата
  11. 1 с. л. босилек, ситно нарязан
  12. 2 с. л. маскарпоне или заквасена сметана
  13.  черен пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Парчетата месо се обтриват с MAGGI© Вълшебен вкус Градински подправки и се изпържват в зехтина от двете страни, докато се зачервят. Изваждат се и в зехтина се слагат беконът, лукът и чесънът. Разбъркват се на умерен огън 3-4 мин.

  2. 2.

    Налива се виното и се вари, докато течността намалее наполовина.

  3. 3.

    Добавят се доматите и сосът се вари 15 мин.

  4. 4.

    Прибавят се маслините, маскарпонето, босилекът и каперсите. Подправя се със сол и пипер на вкус.

  5. 5.

    Парчетата месо се подреждат в тавичка и се заливат със соса. Пекат се във фурна, загрята на 180˚ С, 60 - 70 мин. или докато месото омекне. Сервира се с варени картофи или паста.
     


Подходящи типове вина
Май 2013
Още подобни рецепти
Коментари