Заек с горчица
Невероятно бърза и лесна рецепта за много вкусно ястие, която ще направи вечерята с любимия човек наистина незабравима.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 заек
- 4 с. л. заквасена сметана
- 4 с. л. дижонска горчица
- 4 с. л. зехтин
- 1 глава лук, нарязана на полумесеци
- 6 моркова, нарязани на кръгчета
- 1 глава резене, нарязано на кръгчета, по желание
- 3 с. л. коняк или ябълкова ракия
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Заекът се измива, подсушава се и се нарязва на порции. Поръсва се със сол и черен пипер.
- 2.
Половината от зехтина се загрява и в него се слага лукът. След като омекне, се прибавят морковите и резенето. Разбърква се на умерен огън 2-3 мин. Подправя се със сол и пипер на вкус. Налива се конякът и се запалва. Когато изгасне, се отстранява от огъня.
- 3.
Смесват се сметаната, горчицата и останалият зехтин. Месото се намазва обилно със сместа. Всяко парче се поставя в центъра на парче хартия за печене, а върху него се подреждат фламбираните зеленчуци. След това се увива добре. Пече се в загрята фурна на 200°С за 40-50 мин.
Вариации:
Пригответе пилешко месо по същата рецепта.