Задушеното на пивоваря - Bryggerens Pilsnergryde

40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - бира
Това е стара датска рецепта от 1870-1880 г. Първоначално се е правила с пушена сланина вместо с бекон и с оцет вместо със сос уорчестър.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 300 г пушен бекон, нарязан на кубчета
- 500 г твърдо сварени, охладени и обелени картофи
- 2 с. л. масло
- 1 с. л. сос уорчестър
- 100 мл бира
- 1 ч. л. захар
- 2 дафинови листа
- 8 зрънца хвойна
- 2 с. л. фино нарязан магданоз
- сол на вкус
- пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Картофите се нарязват на кръгчета.
- 2.
Маслото се слага да се загрее, прибавя се захарта и беконът. Пържи се, докато получи хубава карамелена коричка. Прибавят се картофите, бирата, сосът уорчестър, дафиновите листа, хвойната, 150 мл гореща вода и малко сол. Съдът се захлупва и се оставя да къкри 10-15 мин.
- 3.
Преди сервиране се поръсва с черен пипер и магданоз.
Ноем. 2007
Още подобни рецепти
Коментари