Задушени портокалови моркови с праз
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 800 г моркови
- 2 стръка праз
- 100 мл портокалов сок
- 1 ч. л. естрагон
- 1 ч. л. портокалова кора, фино настъргана
-
сол, пипер и зехтин на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Морковите се обелват и се нарязват на пръчици.
- 2.
Празът се нарязва на дебели кръгчета. Пускат се за 2 мин. във вряща подсолена вода и се отцеждат.
- 3.
Морковите се слагат в 2 с. л. сгорещен зехтин. Разбъркват се 2-3 мин. на умерен огън. Сипва се портокаловият сок. Разбърква се, докато течността се изпари наполовина. Слагат се празът, портокаловата кора и естрагонът. Подправят се със сол и пипер на вкус. Разбъркват се на умерен огън, докато се изпари почти цялата течност. Сервират се топли.
Подходящи типове вина
Ян. 2012
Още подобни рецепти
Коментари