Задушена риба във вино
Понякога за изисканите ястия са необходими не повече от 30 минути. Точно толкова са нужни за приготвянето на тази фина рибена рецепта.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 рибни филета с кожа – лаврак, ципура
- 200 мл бяло вино или вермут
- 200 мл сметана 35%
- 1 ч. л. натурално царевично нишесте
- 2 с. л. ситно нарязан копър
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Виното се слага да заври. Оставя се да покъкри 3-4 мин.
- 2.
Рибата се подправя със сол и пипер на вкус и се слага с кожата нагоре във виното. Оставя се да къкри под капак за 8 мин. Изважда се и се държи на топло.
- 3.
В останалата течност се добавя сметаната. Подправя се със сол и пипер на вкус и се оставя да поври 2-3 мин. на силен огън. По желание може да се сгъсти допълнително с нишестето, разтворено в 2 с. л. студена вода. Добавя се копърът и филетата се заливат.