Начало За нас Реклама Контакти

Задушена риба във вино

Снимка за Задушена риба във вино
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Понякога за изисканите ястия са необходими не повече от 30 минути. Точно толкова са нужни за приготвянето на тази фина рибена рецепта.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 рибни филета с кожа – лаврак, ципура
  2. 200 мл бяло вино или вермут
  3. 200 мл сметана 35%
  4. 1 ч. л. натурално царевично нишесте
  5. 2 с. л. ситно нарязан копър
  6.  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Виното се слага да заври. Оставя се да покъкри 3-4 мин.

  2. 2.

    Рибата се подправя със сол и пипер на вкус и се слага с кожата нагоре във виното. Оставя се да къкри под капак за 8 мин. Изважда се и се държи на топло.

  3. 3.

    В останалата течност се добавя сметаната. Подправя се със сол и пипер на вкус и се оставя да поври 2-3 мин. на силен огън. По желание може да се сгъсти допълнително с нишестето, разтворено в 2 с. л. студена вода. Добавя се копърът и филетата се заливат.
     


Подходящи типове вина
Март 2012
Още подобни рецепти
Коментари