Начало За нас Реклама Контакти

Задушена риба с ядки

Снимка за Задушена риба с ядки
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Съчетаването на риба с ядки не е нещо необичайно, особено като имаме предвид, че пълненият шаран с орехи е традиция в България. В днешната здравословна рецепта рибата е морска, ядките са от юг, а джинджифилът ни праща в Азия. Така се получава един особено приятен, и при това полезен, фюжън ефект.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4  филета от бяла риба
  • 2 с. л. нарязан магданоз
  • 2 с. л. нарязан пресен лук
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • ½ ч. л. настърган пресен джинджифил или 1 ч. л. настъргана лимонова кора
  • 2 с. л. зехтин
  • 2 с. л. лимонов сок
  • ½ ч. ч. белен шамфъстък, едро нарязан

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Смесват се магданозът, лукът, чесънът, джинджифилът, зехтинът и лимоновият сок. С тази ароматна смес се обтрива рибата и се посолява. Оставя се да постои 5 - 10 мин.

  2. 2.

    През това време от алуминиево фолио се изрязват 4 кръга, достатъчно големи, за да увият рибата. Филетата се поставят в центъра на кръговете, поръсват се с ядките и се затварят, като фолиото се завива в краищата.

  3. 3.

    Готовите пакетчета се слагат на скара или в подходяща тавичка и се пекат 15 мин. в загрята фурна на 180° С.


Ян. 2010
Още подобни рецепти
Коментари