Начало За нас Реклама Контакти

Задушена целина в портокалов сок

Снимка за Задушена целина в портокалов сок
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Характерният аромат на целината се отличава с добре прикрити цитрусови нотки, затова портокалите и лимоните са добра компания на този кореноплод.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 150 мл портокалов сок
  • 2 с. л. лимонов сок
  • 100 мл вода
  • 1 глава целина, нарязана на кръгчета
  • 1 глава червен лук, нарязана на кръгчета
  • 2-3 тънки кръгчета портокал
  • 2 стръка пресен или ½ ч. л. сушен естрагон
  • 1 ч. л. морска сол

Начин на приготвяне

  • 1.

    Водата се смесва с портокаловия, лимоновия сок и солта.

  • 2.

    В съд за задушаване се подреждат на редове целината, лукът, резените портокал и естрагонът. Заливат се с течността и се задушават на умерен огън около 20 мин. или докато целината омекне. Поднася се студено.

Подходящи типове вина
Авг. 2014
Още подобни рецепти
Коментари