Задушена целина в портокалов сок
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Характерният аромат на целината се отличава с добре прикрити цитрусови нотки, затова портокалите и лимоните са добра компания на този кореноплод.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 150 мл портокалов сок
- 2 с. л. лимонов сок
- 100 мл вода
- 1 глава целина, нарязана на кръгчета
- 1 глава червен лук, нарязана на кръгчета
- 2-3 тънки кръгчета портокал
- 2 стръка пресен или ½ ч. л. сушен естрагон
- 1 ч. л. морска сол
Начин на приготвяне
- 1.
Водата се смесва с портокаловия, лимоновия сок и солта.
- 2.
В съд за задушаване се подреждат на редове целината, лукът, резените портокал и естрагонът. Заливат се с течността и се задушават на умерен огън около 20 мин. или докато целината омекне. Поднася се студено.
Подходящи типове вина
Авг. 2014
Още подобни рецепти
Коментари