Японска гъбена супа
![Снимка за Японска гъбена супа](/sites/default/files/imagecache/recipe_large_image/recipes/Japonska_gybena _supa_2.jpg)
50
Време за приготвяне: 50 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Изключително лесна за приготвяне супа, с която можете да внесете малко екзотика и разнообразие в менюто си. Гъбите, които са основен участник в рецептата, запазват максимално естествения си вкус, който още повече изпъква на фона на комбинацията от зеленчуци.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 стрък целина, нарязан на ситно
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 2 моркова, нарязани на кръгчета
- 1 с.л. настърган джинджифил
- 5 стръка пресен чесън, нарязани на ситно
- 2 ч.ч. нарязани пресни гъби шийтаке, намечо, пачи крак или печурка
- 1,5 л готов пилешки бульон
- сол на вкус
- 4 с.л. пресен лук, нарязан на ситно или лучени кълнове
- 4 стръка целина за гарниране
Начин на приготвяне
- 1.
Бульонът се слага да заври заедно с целината, лука, моркова, джинджифила, чесъна и половин чаша от гъбите. Оставят се да поврат 40 мин.
- 2.
Останалите гъби се разпределят в купички и се заливат с прецедения зеленчуков бульон. Гарнира се с нарязан пресен лук или лучени кълнове.
Подходящи типове вина
Апр. 2010
Още подобни рецепти
Коментари