Яхния от целина и гъби
45
Време за приготвяне: 45 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Понякога постните ястия са истинско откритие. Точно такъв е случаят с тази яхния, заради която сякаш на човек му се приисква постите никога да не свършват.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 голяма глава целина, нарязана на пръчици
- 1 кг гъби, нарязани на резени
- 3 домата, обелени и нарязани на дребно
- 2 глави лук, нарязани на ситно
- 4 с. л. зехтин или олио
- 2 с. л. лимонов сок
- ½ връзка копър, нарязан на ситно
Начин на приготвяне
- 1.
Лукът се запържва леко в олиото, докато омекне. Прибавят целината и гъбите. Задушават се, докато водата им се изпари и се слагат доматите, една чаша топла вода и лимоновият сок. Яхнията се оставя да къкри, докато зеленчуците се сварят.
- 2.
Когато е готово, ястието се поръсва с нарязания копър. Сервира се с печени филийки, поръсени със сухи подправки.
Подходящи типове вина
Март 2011
Още подобни рецепти
Коментари