Ягодова салата с песто от шамфъстък и бял шоколад
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 800 г пресни ягоди
- за маринатата:
- 1 с. л. сладко или конфитюр от горски плодове
- 1-2 с. л. узо или мастика
- 1 с. л. пудра захар
- 2 с. л. лимонов сок
- за пестото:
- 50 г суров шамфъстък
- 40 г бял шоколад
- 1 шепа листа пресен босилек
- 1 с. л. пудра захар
- 2 с. л. лимонов сок
- 2 с. л. заквасена сметана
Начин на приготвяне
- 1.
В купичка се разбъркват всички съставки за маринатата. Ягодите се срязват на половинки, а по-малките се оставят цели. Плодовете се мариноват около 10 мин.
- 2.
В блендер се смилат фино шамфъстъкът, начупеният шоколад и листата босилек. Прибавят се и останалите продукти и се разбърква добре.
- 3.
Ягодите се поднасят с пестото и се украсяват със стръкчета босилек.
Подходящи типове вина
Май 2012
Още подобни рецепти
Коментари