Начало За нас Реклама Контакти

Ягодова салата с песто от шамфъстък и бял шоколад

Снимка за Ягодова салата с песто от шамфъстък и бял шоколад
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Хитроумното песто от шамфъстък, бял шоколад и босилек на Йоли е вдъхновяваща идея, която перфектно допълва ароматните мариновани ягоди. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 800 г пресни ягоди
  2. за маринатата:
  3. 1 с. л. сладко или конфитюр от горски плодове
  4. 1-2 с. л. узо или мастика
  5. 1 с. л. пудра захар
  6. 2 с. л. лимонов сок
  7. за пестото:
  8. 50 г суров шамфъстък
  9. 40 г бял шоколад
  10. 1 шепа листа пресен босилек
  11. 1 с. л. пудра захар
  12. 2 с. л. лимонов сок
  13. 2 с. л. заквасена сметана

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В купичка се разбъркват всички съставки за маринатата. Ягодите се срязват на половинки, а по-малките се оставят цели. Плодовете се мариноват около 10 мин.

  2. 2.

    В блендер се смилат фино шамфъстъкът, начупеният шоколад и листата босилек. Прибавят се и останалите продукти и се разбърква добре.

  3. 3.

    Ягодите се поднасят с пестото и се украсяват със стръкчета босилек.
     


Подходящи типове вина
Май 2012
Още подобни рецепти
Коментари